lördag 3 januari 2015

Chokladfudge med salta mandlar

Som sagt så har tidigare år inom julgodis inte varit en större hitt. I år tog jag en chansning och lyckades!
Tycker att de kanske blev lite söt så byt eventuellt ut lite av chokladen till mörk choklad istället.


Här är receptet jag använde mig av, taget från jennysmatblogg.se

25-30 bitar

Ingredienser:
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
180 gram med chokladen ”salta mandlar”

Något att dekorera med, ex. havssalt, Daimkulor eller strössel.

Gör så här:
Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader.
Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank. Vänd upp fudgesmeten i formen och strö över dekorationen. Ställ sedan kallt i några timmar.
Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.

Inga kommentarer: